Červenec 2013

FACADE

20. července 2013 v 12:32 | DAVID ŠMÍD |  DESIGN & ART

GALLERY


RAPORT

20. července 2013 v 12:24 | DAVID ŠMÍD |  DESIGN & ART

GALLERY


ECO LIGHTS II

20. července 2013 v 12:16 | DAVID ŠMÍD |  DESIGN & ART

DESIGN LIGHTS series


GALLERY


ECO LIGHTS I

20. července 2013 v 12:11 | DAVID ŠMÍD |  DESIGN & ART

DESIGN LIGHTS series


GALLERY


RODINNÝ DŮM KB-BLOK

19. července 2013 v 14:18 | DAVID ŠMÍD |  ARCHITECTURE

Řešení vychází z představy prostorného bydlení pro 4-6 osob. Důraz byl kladen na úspory energií a komfortní užívání. Hmotově je objekt členěn na dvě části - na část se sedlovou střechou bez přesahu s obytným podkrovím a na vystupující jednopodlažní nepodsklepený kvádr, který je zastřešen plochou střechou.
Přístup do domu je zajištěn z vlastní přístupové komunikace a vjezdem branou ke garáži, nebo vstupem brankou před vchodové dveře.
Dispozičně je objekt horizontálně rozdělen na část klidovou v podkroví a společenskou v přízemí. V suterénu se nachází garáž pro 2 osobní automobily, technická místnost a bazén se sprchou a WC. V přízemí je situován obývací pokoj, kuchyně, koupelna, pokoj pro hosty a pracovna. Podkroví je vyhrazeno ložnici, dětským pokojům, koupelně a pracovně.

GALLERY


AWARDS

1st projekt v 17. ročníku soutěže Středních průmyslových škol stavebních konané v rámci Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje

SMETANOVA GALERIE MODERNÍHO UMĚNÍ

19. července 2013 v 13:41 | DAVID ŠMÍD, FREDERICK PERUTH |  ARCHITECTURE

Zadáním bylo navrhnout objekt budoucí galerie, která bude plně vyhrazena pro moderní a alternativní umění dnešní doby. K umístění se přímo nabízejí Smetanovy sady, především pro jejich krátkou docházkovou vzdálenost do centra města a dřívější využívání k expozici sochařských děl. Také fakt, že podél parku vede Křížová cesta, jej předurčuje ke spojení rekreace a odpočinku s kulturou.
Základní myšlenkou navrhované stavby je vzdušnost, dostatečné osvětlení vystavovaných děl, výhled do parku a na historické centrum města, především na radniční věž a Mikulovickou bránu.
Konečným návrhem je tedy jednopodlažní pravoúhlá budova s proskleným střešním pláštěm a fasádou členěnou betonovými sloupy na jednotlivá pole z lícových cihel - což odkazuje na okolní cástavbu - . Dispozičně je největší plocha vyhrazena výstavnímu prostoru, zbytek plochy zabírá technický ostrůvek, přibližně uprostřed objektu, kde se nachází recepce, WC personálu a technická místnost.



GALLERY


AWARDS

3rd místo ve školním kole SOČ

PASSIVE FAMILY HOUSE

19. července 2013 v 13:02 | DAVID ŠMÍD |  ARCHITECTURE
Zadáním soutěže - kterou vyhlásila SGGOS Ljubljana - bylo navrhnout pasivní rodinný dům na zadaném pozemku.
Tvar domu vychází ze dvou hmot, které reprezentují oddělení funkčních celků. K pasivnímu standardu napomáhá rekuperační jednotka a prosklené plochy orientované jižním směrem, přehřívání v letních měsících zabraňují předokenní žaluzie a slunolamy.

GALLERY


AWARDS

3rd place in international competition Projecting a house 2013

THE MINIHOUSE

19. července 2013 v 12:33 | DAVID ŠMÍD |  ARCHITECTURE
MINIMALISTICKÝ DŮM YTONG

Řešení vychází z představy minimalistického bydlení pro 1-2 osoby v jednopodlažním nepodsklepéném domě. Důraz byl kladen na úspory energií a komfortní užívání. Vzhled domu vychází z kompaktního kvádru. Prosklení jižním směrem poskytuje výhled na údolí řeky Ohře.
Přístup k domu je zajištěn vlastní příjezdovou komunikací. Ze zpevněné plochy před domem lze vstoupit na terasu a dále do zádveří. Ze zádveří lze pokračovat do obývacího pokoje, ve kterém se nachází i kuchyňský kout. Z obývacího pokoje lze vyjít francouzkým oknem zpět na terasu. Naproti posuvným dveřím do obývacíko pokoje se nachází vstup do ložnice. Ze zádveří je také přístupná koupelna s WC a sprchovým koutem.


GALLERY


AWARDS

2nd místo v regionálním kole Jihozápadní Čechy Středoškolské soutěže YTONG
3rd místo v celostátním kole Středoškolské soutěže YTONG

THE HOUSE

19. července 2013 v 10:56 | DAVID ŠMÍD |  ARCHITECTURE
"Dům malý rozměry, ale velký prostorem. S jednoduchým tvarem, ale mnoha tvářemi. Dům plný světla a čerstvého vzduchu ..."

Hlavní myšlenkou bylo energeticky pasivní bydlení v přízemním domě. Dostatečná výška nadezdívky zaručuje pohodlný pohyb po celém prostoru.


GALLERY


AWARDS

1st místo ve školním kole v soutěži Život pod střechou VELUX

RODINNÝ DŮM POROTHERM

19. července 2013 v 9:58 | DAVID ŠMÍD |  ARCHITECTURE
Svažitý pozemek na konci vesnice s východní orientací předurčil dům k částečnému zapuštění do země. Kontakt místností se zahradou je zprostředkován pomocí balkonů, které plynule v přízemí přecházejí v terasu a zároveň jsou hlavním výtvarným prostředkem fasády.
Dům je vertikálně členěn na klidová a společenské podlaží.
Obvodová konstrukce je tvořena z keramických bloků a lehkého provětrávaného keramického pláště.



GALLERY


AWARDS

1st místo ve školním kole "Soutěže o nejlepší projekt" Porotherm